recept
Piletina kao iz ekskluzivnog beogradskog restorana: Napravite carski ručak za porodicu, prste da poližete
Pravi delikates kao iz restorana
Ne znate šta ćete za ručak? Obavezno probajte ovo jelo i imaćete osećaj kao da ste u ekskluzivnom restoranu u Beogradu.
Recept za piletinu sa džepovima je tu!
Potrebno je:
pileće grudi ili bataci
2 kašičice kisele pavlake
50 gr listova kačkavalja
100 gr šunke
50 gr rendanog kačkavalja
malo suvog začina
mleveni biber
2 čena belog luka
ulje
malo slatke paprike
1 kašičica soja sosa
Priprema:
Meso duboko zasecite. Pospite suvim začinom i mlevenim biberom.
Premažite pavlakom i dodajte čen belog luka. Stavite listove savijene šunke i listove kačkavalja i pritisnite gornjim delom mesa.
Meso odozgo zasecitie nožem. U činiju sipajte ulje, a zatim dodajte mlevenu papriku i soja sos. Sve izjednaćite i premažite meso sa svih strana. Odozgo stavite po šaku rendanog kačkavalja.
Pecite na 200 stepeni oko 45 - 50 minuta da lepo porumeni. Prohlađeno secite. Serviranjte uz krompir pire.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!